Home arrow Noutati arrow Colaris D3 pentru imprimarea prosoapelor

Colaris D3 pentru imprimarea prosoapelor

Colaris D3 pentru imprimarea prosoapelor

Adaugata Miercuri , 10 August 2016, 14:43:15

Colaris D3 pentru imprimarea prosoapelor

Imprimarea digitala a materialelor textile groase (velur, materiale flausate) necesita o abordare diferita fata de imprimarea materialelor textile standard (de pana la 300 gr. ) din cauza cantitatii mari de cerneala necesara pentru colorarea materialului in profunzime.

 

Firma Zimmer Austria furnizeaza in mod traditional pentru aceasta aplicatie sistemele de imprimare digitala Chromojet bazate pe capete de imprimare cu electrovalve, tehnologie ce permite aplicarea unei cantitati de vopsea suficienta pentru colorarea completa a mochetelor, paturilor si a altor materiale textile groase.

 

Realizarea aceleiasi aplicatii cu ajutorul capetelor de imprimare piezo ce permit obtinerea unei rezolutii (definitii) superioare a fost posibila gratie a doi factori tehnologici integrati de catre Zimmer intr-o linie de imprimare bazata pe printerul digital Colaris D3. Primul element de noutate consta in aplicarea pretratamentului pe material cu ajutorul capetelor de imprimare cu valve, fapt ce permite controlul strict al cantitatii de substanta aplicata si a nivelului de penetrare a cernelurilor in material.

 

Al doilea factor consta in utilizarea noilor capete de imprimare Dimantix ce permit aplicarea picaturilor de pana la 240 picolitri (fata de 7 - 30 picolitri in cazul aplicatiilor standard).

 

Zimmer furnizeaza nu numai unitatea de print, ci echipamente pentru intreg fluxul tehnologic necesar.

 

 

Un exemplu de companie ce utilizeaza atat un sistem Chromojet, cat si un Colaris D3, este firma BearDream al carei video poate fi vazut aici.

Furnizori